Sun Projekt

problemele sistemelor fotovoltaicePanourile fotovoltaice reprezintă o soluție salutară la criza energetică pe care o traversează multe state. Cei care se decid să monteze panouri fotovoltaice trebuie să știe că se pot confrunta de-a lungul timpului cu anumite probleme care pot afecta eficiența și performanța acestora. De obicei, problemele care pot apărea sunt asociate cu: defecte de producție, deteriorarea dispozitivului din cauza mediului înconjurător, sau instalarea defectuoasă a panourilor (aceasta fiind cea mai comună cauză). Aceste probleme pot afecta serios eficiența sistemului fotovoltaic, cauzând daune majore proprietarilor. Din fericire, defecțiunile sunt relativ ușor de identificat și rezolvat. Iată cum:

Microfisuri sau crăpături

Microfisurile sau crăpăturile constituie una dintre cele mai grave probleme întâlnite în sistemele de panouri solare, iar acestea pot apărea fie din cauza manevrării necorespunzătoare a panourilor, fie din cauza unor evenimente meteo excepționale. Astfel, este esențial ca orice fisură sau crăpătură detectată pe suprafața panourilor să fie identificată și remediată rapid pentru a preveni extinderea problemelor care ar putea compromite funcționalitatea și eficiența întregului sistem fotovoltaic.

Legături electrice imperfecte

Chiar și în cazul celor mai simple instalații, componentele electrice pot pune probleme dacă nu sunt întreținute corespunzător. Legăturile electrice imperfecte reprezintă un risc major, de aceea problema trebuie remediată imediat. Identificând legătura imperfectă cât mai curând posibil puteți implementa rapid și eficient o soluție, astfel încât să asigurați buna funcționare a sistemului și un grad optim de siguranță a instalației fotovoltaice.

Probleme la instalarea panourilor

De asemenea, instalarea neconformă a panourilor poate contribui la scăderea randamentului unei unități fotovoltaice solare și poate fi destul de costisitor să reparați sau să înlocuiți unitățile cu probleme. Printre cele mai frecvent întâlnite greșeli tehnice se numără conexiunile greșite între anumite componente. Conectarea corectă a panourilor fotovoltaice la sistemul de alimentare electrică este vitală pentru ca acestea să funcționeze corespunzător. Dacă există probleme cu conexiunea, panourile pot să nu furnizeze suficientă energie sau să nu funcționeze deloc. Este important să se asigure că toate conexiunile sunt făcute corect și că există o conexiune sigură între panouri.

Pentru evitarea problemelor tehnice, este important ca persoanele responsabile cu instalarea sistemelor fotovoltaice să respecte strict instrucțiunile produselor și să utilizeze materialele adecvate recomandate de furnizori pentru o bună funcționare a sistemelor în timp, cu maximum de eficiență energetică.

Concluzii

De obicei, cei care investesc în sisteme fotovoltaice se așteaptă sa poată efectua singuri mentenanța sistemului și reparațiile care se impun. Cu toate acestea, prezența unui specialist autorizat este necesară pentru a evita posibila agravare ulterioară a problemelor existente. De la o zgârietură minoră pe suprafața panourilor până la probleme mai serioase greu identificabile vizual – orice defecțiune trebuie remediată cu materialele și tehnicile potrivite.

Este recomandată intervenția la timp a unui profesionist certificat. SunProjekt este la dispoziția clienților săi, oferind consultanță GRATUITĂ în alegerea sistemului fotovoltaic, astfel încât acesta să fie adaptat nevoilor proprii, urmărind de asemenea și maximizarea randamentului investiției. La cerere, oferim și servicii de proiectare tehnică personalizată, luând în calcul zona, condițiile meteorologice, radiația solară, totul fiind bazat pe măsurători și calcule precise.